Om oss

Vi har funnits i Linköping sedan 1955 vilket gör oss till Linköpings äldsta och största leksaksaffär i Östergötland. Det hela började i en fastighet som låg i korsningen mellan Ågatan och Klostergatan. Lokalytan på den tiden var inte mer än 50m2 och då skulle även barnvagnar få plats.

Där blev vi kvar i 4 år för att sedan flytta in i större nybyggda lokaler i Köpmännens Hus på Ågatan 43. I dag ligger restaurang Harrys där. 1976 beslutade P.G Svenssons Möbler som hyrde brevid oss att enbart satsa på butiken i Hejdegården, så deras lokal blev ledig och vi flyttade in. Nu hade vi 350m2 att fylla med leksaker och barnvagnar. Även den lokalen blev restaurang med tiden, nu finns Hey Lucy där.

1991 var det dags att flytta igen, då till Tornby området som endast hade ett fåtal detaljhandelsföretag på plats, i dag finns dom flesta stora kedjor där. Nu disponerar vi 2500m2 som fördelas mellan leksaksavdelningen och BABYA som vår babyavdelning heter. Leksaksavdelningen tillhör LEKIA  med över 100 butiker i Sverige, vilket borgar för rätt pris och kvalitet på vårt sortiment. Nu när vi är med i LEKIA så har vi också namnändrat vår butik, för att lättare kunna marknadsföra kedjan under ett namn.

Välkommen till Lekia och Babya i Sagolandhuset/Tornby!